Irak ordusu Ramadi harekatına hazırlanıyor

DAİŞ çetelerinin Irak’ta işgal ettiği alanlara yönelik hava saldırıları devam ederken, Irak ordusu Ramadi’ye yönelik kapsamlı kara harekatına hazırlanıyor.

DAİŞ çetelerinin Irak’ta işgal ettiği alanlara yönelik hava saldırıları devam ederken, Irak ordusu Ramadi’ye yönelik kapsamlı kara harekatına hazırlanıyor. Musul’daki bir bombardımanda ise sivillerin de aralarında olduğu 20 kişinin öldüğü bildiriliyor.

Irak ordusundan yapılan açıklamada, DAİŞ çetelerinin elindeki Ramadi kentinin kurtarılması için hazırlıkları tamamlanan kara harekatının her an başlayabileceği duyuruldu. Ordu tarafından havadan atılan bildirilerde, halkın Ramadi’yi terk etmesi ve saldırıdan etkilenmemeleri için çağrıya uymaları istenmişti.

DAİŞ’in Ramadi kent merkezindeki çete sayısının 300 kadar olduğu ve sivil halkın kenti terk etmemesi için baskı yaptığı bildiriliyor. Çeteler, halen kentte kalan 50 bin kadar sivili rehine olarak tutmaya çalışıyor.

Çetelerin Haziran 2014’ten bu yana işgal altında tuttuğu Musul kentine yönelik havadan bombardımanlar da devam ediyor. Dün öğleden sonra DAİŞ’in kentteki elebaşlarından birinin kaldığı binaya yönelik bombardımanda 12’si sivil 20 kişinin öldüğü öğrenildi.