Irak Ordusu ve Heşti eş Şabi Ramadi’de ilerliyor

Irak Ordusunun Ambar vilayetini DAİŞ kontrolünden çıkarılması hamlesi kapsamındaki operasyonları devam ediyor

Irak Ordusunun Ambar vilayetini DAİŞ kontrolünden çıkarılması hamlesi kapsamındaki operasyonları devam ediyor. Ramadi merkezinin büyük bölümünü kontrol atına alan Ordu ve Heşti eş Şabi milislerinin iki ilçede daha operasyonlarda ilerleme kaydettikleri belirtildi.

Sıcariye, Cubiye ve Hıseby’e yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda ilerleme kaydeden Irak güçlerine Uluslararası Koalisyonun da hava gücü ile destek verdiği açıkandı. Irak’ın Ambar vilayetinin merkezi olan Ramadi kentinin doğusunda bulunan bu ilçeler çeteler tarafından üs olarak kullanılıyor.

Operasyonun DAİŞ’in Anbar’daki varlığına son vermek için önemli bir adım olduğunu açıklayan ordu kaynakları çetelerin bir çok alanı yüksek miktarda patlayıcı ile tuzakladığını açıkladı. Bu ilçeler ile Ramadi merkeze yönelik hamlede son olarak Haşti eş Şabi 26 DAİŞ çetesinin öldürüldüğünü açıklamıştı.

RAMADİNİN YÜZDE SEKSENİ YIKILDI

Konu hakkında basına acıkama yapan Anbar Valisi Suheyp İsmail er-Ravi, DAİŞ'den kurtarılan Ramadi kentinin yüzde 80'inin yıkıldığını dile getirdi. Kentin imarı için 12 milyar dolara ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

Ravi, "DAİŞ'in elinden geri almak için yapılan operasyonlar ve kamu binalarına yerleştirilen bombaların patlatılması sonucu Ramadi kentinin yüzde 80'i yıkıldı. Irak ordusu ve teröristler arasındaki yoğun ve ağır çatışmalardan dolayı kentin altyapısı tamamen zarar gördü" dedi.