Irak’taki çatışmalarda 24 polis öldü

Irak’taki çatışmalarda 24 polis öldü

Irak’ta Sünni bölgesi olan Anbar’da yaşanan çatışmalarda 24 polisin öldüğü bildirildi. Ayrıca Bağdat ve Basra’da düzenlenen bir dişi saldırıda 13 ile 30 arasında kişi hayatını kaybetti.

Irak askerleri ve polislerinden oluşan bir komando birliği, Cumartesi günü Irak’ı Ürdün’e bağlayan otoyol üzerinde alıkonulan polisleri kurtarmak için düzenlediği operasyon sırasında çatışmalar yaşandı. Bir polis subayına göre, bu çatışmalarda 12 polis öldü. Aynı eyalet içerisindeki Haditha’daki iki karakola silahlı kişilerce düzenlenen saldırılarda da 12 polisin öldüğü bildirildi.

Sünniler ile tüm yetkileri kendisinde toplamakla suçlanan Şii Başbakan Maliki arasındaki gerginlik giderek derinleşiyor. El Anbar, hükümet karşıtı tepkilerin güçlü olduğu bir bölge. Sünniler, anti-terör yasasının kendilerine karşı kullanıldığı ve marjinalleştirilmek istendikleri tepkisinde bulunuyor.

Bugün sabah saatlerinde Bağdat’ın Şii mahalleleri ile güneydeki Basra kentinde düzenlenen saldırılarda sağlık ve güvenlik kaynaklarına göre 13 ile 30 arasında kişi hayatını kaybetti. Sadece Bağdat’ta en az sekiz saldırı düzenlendi.