İspanya seçimleri: Podemos anketlerde yükselişte

İspanya’da Pazar günü yapılacak genel seçimler için nefesler tutulurken, iktidardaki muhafazakar parti PP’nin büyük güç kaybetmesi bekleniyor.

İspanya’da Pazar günü yapılacak genel seçimler için nefesler tutulurken, iktidardaki muhafazakar parti PP’nin büyük güç kaybetmesi bekleniyor. Solda alternatif olarak ortaya çıkan Podemos ise anketlerde yeniden yükselmeye başladı.

GAD3 kamuoyu araştırma şirketi tarafından yapılan son ankete göre, Pazar günü yapılacak seçimlere doğru Podemos’un oy oranı artıyor.

Ankete göre halen iktidarda olan muhafazakar Halk Partisi (PP) oyların yüzde 28,3’ünü alarak parlamentoda 117 ile 124 arası sandalye kazanacak. Anamuhalefet partisi Sosyalist Parti’nin (PSOE) ise oyların yüzde 21,2’sini alacağı tahmin edilen ankette, liberal Ciudadanos’un ise yüzde 18 oy alacağı tespit edildi.

Hükümetin son yıllardaki ağır kemer sıkma politikalarına karşı çalışan, emekliler, gençler ve dar gelirlilerden yoğun destek alması beklenen Podemos’un ise oyları yeniden artış trendine girdi. GAD3 anketine göre, Podemos’un bir önceki hafta yüzde 16,6 olarak tahmin edilen oy oranı yüzde 17,6’ya yükseldi.

Podemos, Yunanistan’da bu yılın başında iktidara gelen Syriza’nın İspanya’da kardeş partisi olarak öne çıkıyordu.