İsrail askerleri 3 Filistinliyi öldürdü

İsrail askerleri 3 Filistinliyi öldürdü

İsrail askerlerinin, El-Halil kentine bağlı Yatta beldesinde 3 Filistinliyi öldürdüğü bildirildi. Filistin yönetimi olayı cinayet olarak değerlendirdi. 

Yediot Ahronoth gazetesi bir istihbarat kaynağına dayandırdığı haberinde, suçlu olduğundan şüphelenilen 3 Filistinlinin öldürüldüğünü ifade etti. 

Yatta'da düzenlenen operasyon sırasında Filistinlilerin bir aracın içinde olduğunu ve ‘dur’ ihtarına uymayarak kaçmaya çalıştığı bildirildi. İsrailli askerlerin kaçmaya çalışan Filistinlilere ateş açtığı ve bunun üzerine aracın içindeki patlayıcıların infilak ederek iki Filistinlinin öldürüldüğü, üçüncüsünün ise kaçmayı başardığı belirtildi.

Söz konusu kaynak, öldürülen Filistinlilerin İsrail'deki bazı hedeflere yönelik saldırı hazırlığında olduğunu öne sürdü.

Öte yandan, İsrail askerlerinin Yatta beldesinde 1 Filistinliyi daha öldürdüğü de belirtildi.

Filistin Enformasyon Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada da, "İsrail askerlerinin, el-Halil kentinin güneyindeki Yatta beldesinde 3 Filistinliyi öldürmek suretiyle işlediği cinayet ve ardından İsrail iç istihbarat servisi Şabak'ın açıklaması, işgalcilerin, Filistin halkına yönelik artarak devam eden terörünü gizlenmiş amaçlıdır" ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi: "İşgal güçlerinin 3 Filistinliyi öldürmesi ve İsrail hedeflerine yönelik saldırı düzenlemeyi planlayan selefi şebeke üyesi olduklarını iddia etmesi gerçeği yansıtmadığı gibi Filistinliler arasında fitneyi ateşlemeyi ve halkımız arasındaki güzel ilişkileri zehirlemeyi amaçlayan hasta bir girişimdir."