İsrail Gazze’yi vurdu

İsrail Gazze’yi vurdu

İsrail Hava Kuvvetleri’ne ait savaş uçakları Gazze’nin güney kesimlerine hava saldırısı düzenledi.

Han Yunus kentinde bulunan ve Hamas Hareketi’ne ait olduğu düşünülen üssün imha edilmesi için gerçekleştirildiği açıklanan saldırıda ilk belirlemelere göre ölen ya da yaralanan olmadı.

Han Yunus kentindeki hedeflere en az 4 roketin atıldı. 26 Ağustos’ta ilan edilen ateşkesin ardından İsrail’in düzenlediği bu ilk hava saldırısı iki uçakla gerçekleştirildi. İsrail’e ait savaş uçakları Gazze üzerinde uçmaya devam ediyor.

Yapılan hava saldırısı, dün Filistin’den atılan bir füzenin İsrail sınırındaki Eşkol Bölge Konseyi yakınlarındaki boş bir arazide patlaması üzerine bugün erken saatlerde gerçekleştirildi.

Jerusalem Post gazetesi konuya ilişkin olarak geçtiği haberde, İsrail Ordusu Basın Dairesi’nin; ‘‘İsrail Silahlı Kuvvetleri, sivil İsrail halkının güvenliğini tehdit etmek isteyen Filistinlilere fırsat vermeyecektir. İsrail’e gerçekleştiren dünkü saldırıdan terör örgütü Hamas sorumludur’’ şeklindeki açıklamasına yer verdi. İsrailli askeri yetkiler, dün gerçekleşen füze saldırısının ateşkes ardından düzenlenen ikinci saldırı olduğunu kaydetti.

Hava saldırısı sonrası yazılı bir açıklama yapan Hamas yöneticilerinden Salah Berdevil, İsrail'in Han Yunus kentini bombalayarak ve sık sık balıkçılar ile çiftçileri hedef alarak ateşkesi sabote ettiğini vurguladı. Yaşanan son gerginlikleri İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'nun seçim kampanyasına bağlayan Berdevil; "Gün aşırı yapılan ihlaller ve Gazze'nin imarının gecikmesi, İsrail'in ateşkesi deldiğinin açık göstergesidir. Netanyahu, Gazze saldırıları sırasında uğradığı hezimeti telafi etmeye çalışıyor" dedi.

İsrail'in Gazze'ye 51 gün süren ve 7 Temmuz'da başlattığı saldırı dalgası taraflar arasında 26 Ağustos’ta varılan bir mutabakat sonucu ateşkesle sonu bulmuştu.