İsrail-Lübnan sınırında gerginlik

İsrail-Lübnan sınırında gerginlik

İsrail ordusu, Lübnan ile olan sınır bölgesinde roket saldırısı olduğu gerekçesiyle bu ülkeye top atışında bulundu.

İsrail-Lübnan sınırında haftalardır süren gerginlik yeniden çatışmaya dönüştü. İsrail güvenlik güçleri (IDF), bu sabah İsrail'in kuzey bölgesine Lübnan’dan atılan iki roketin düştüğünü açıkladı.

İsrail ordusu yetkilileri, roketlerin geldiği bölgeye tank ateşiyle karşılık verdiklerini söylerken, Lübnan basını, İsrail’in top ateşi açtığını duyurdu.

Lübnanlı bir güvenlik kaynağı, ülkenin güneyindeki sınır bölgesine İsrail'den 20 obüs atışı yapıldığını söyledi.

İsrail ve Lübnan sınırında yaklaşık iki hafta önce yine gerginlik yaşanmış ve bir İsrail askeri keskin nişancı ateşiyle öldürülmüştü. 15 Aralık'taki çatışmada 2 Lübnan askeri de öldürülmüştü. Birleşmiş Milletler (BM), yaşanan gerginliğin ardından her iki tarafa sakin olma çağrısında bulunmuştu.

KERRY İSRAİL-FİLİSTİN GÖRÜŞMELERİ İÇİN DÖNÜYOR

Bu arada Amerika Dışişleri Bakanı Kerry’nin, tıkanan İsrail ve Filistin görüşmelerine yeniden katılacağı bildirildi.  Kerry, bu amaçla 4 Ocak'ta Yakındoğu’yu ziyaret edecek.  Daha önce doğrudan görüşmeleri durduran İsrail ile Filistin, görüşmeleri ABD aracılığıyla yürütüyor.

Filistin-İsrail uzlaşmazlığının çözümüne yönelik görüşmeler ABD aracılığında 4 buçuk ay önce başlamış ve gizli yürütülmüştü.

Daha önce Ramallah  yaptığı açıklamada, Filistinlilerin gelecek bahara kadarki 9 aylık sürede soruna nihai çözüm bulmayı hedeflediklerini vurgulamıştı.