İsveç hükümeti kriz toplantısında

İsveç'te üç kişinin yaşamını yitirdiği kamyonlu saldırıyla ilgili hükümet kriz toplantısında.

İsveç’in başkenti Stockholm’de bir kamyon sürücüsünün aracını halkın üzerine sürmesi ve üç kişiyi bu şekilde öldürmesinin ardından Sosyal Hizmetler Bakanlığı, tüm bakan ve müsteşarlara acilen kriz odasına gelmeleri çağrısında bulundu. 

Bu arada halkı ezen kamyonun bir bira fabrikasına ait olduğu anlaşıldı. Halkın olayın olduğu yer ve hükümet binalarına yaklaşmasını yasaklayan polis, metro ve taşıt trafiğini de durdurdu.  Polis, olay hakkında suskunluğunu sürdürüyor ve bir kamyonun halkın üzerine sürmesinden sonra bazı insanların yaralandıklarını söylemekle yetiniyor.

Kamyonun çalıntı olup olduğu bilnmiyor ama İsveç medyasına açıklamalarda bulunan görgü tanıkları, olayın gerçekleştiği yerin yakınlarında Olol Palme Sokağı'nda bir kişinin polis tarafından gözaltına alındığını söylüyor.

Bir başka görgü tanığı da, kamyondaki maskeli bir kişinin aracı halkın üzerine sürdüğünü aktarıyor. Bu bilgi bir polis tarafından doğrulandı. 

İsveç Başbakanı Stefan Löfven de, İsveç’in saldırıya uğradığını ve en az iki kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı. Başbakan'ın birkaç saat içinde basın toplantısı yaparak kamuoyuna olay hakkında açıklama yapması bekleniyor.