Kabil'de ABD Büyükelçiliği'ne iki roket düştü

Kabil'de ABD Büyükelçiliği'ne iki roket düştü

Afganistan'ın başkenti Kabil'de Talibanlar tarafından atılan iki roket, Amerikan Büyükelçiliği'nin bulunduğu alana düştü. 

ABD Büyükelçiliği yaptığı açıklamada yerel saatle 06.40 dolayında elçiliğin bulunduğu alana iki roket düştüğünü bildirdi. Açıklamada, "Hiçbir yaralanma yok" denildi.

Büyükelçiliği yönelik bu saldırı ile kentin başka bir noktasına düzenlenen ikinci bir saldırıyı Talibanlar üstlendi.  İkinci roket saldırısı, eski kraliyet ailesi üyeleri ve monarkların mezarlarının yer aldığı bir mozolenin bulunduğu Maranjan tepesini hedef aldı. Roket, tepe yakınına düştü. Bu tepe Başkanlık Sarayı'na 1,6 km mesafede bulunuyor.  Talibanlar AFP'ye gönderdikleri mesajda, saldırılarda çok sayıda kişinin öldüğünü belirtti.

Taliban sözcüsü Zabibullah Mucahit, "Bugün saat 06.00'a doğru Kabil'deki Amerikan Büyükelçiliği'ne yönelik dört roket atıldı. Tüm roketler hedefine ulaştı ve çok sayıda kişi öldü" dedi.

Talibanlar, ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun bütün güçlerini geri çekmesi için ve gelecek yıl yapılması öngörülen seçimler öncesi ABD ve Afgan hükümeti üzerinde baskıları arttıracaklarını bildirmişti.