Kabil merkezindeki silah deposunda patlama

Kabil merkezindeki silah deposunda patlama

Afganistan'ın başkenti Kabil merkezinde, NATO'nun Afganistan'daki gücü İSAF karargahı yakınında bulunan Afgan istihbarat servislerinin bir silah deposunda şiddetli patlama yaşandı. Yerel yetkilileri bir "kaza" sonucu yaşanan patlamada yaralanan olmadığını bildirdi.

NATO'nun AFP'ye yaptığı açıklamaya göre patlama yerel saatle 10.20 sıralarında İSAF karargahı dışında meydana geldi.  Kabil kent merkezinde duyulan patlamada ardından, yakındaki Amerikan büyükelçiliği de siren çalmaya başladı.

Patlamanın yaşandığı mahallede İSAF karargahı ve önemli bir Amerikan askeri üssünün dışında, bir çok büyükelçilik ve uluslararası örgüt bulunuyor.  Son yıllarda Talibanlar tarafından bu mahalleye dönük çok sayıda intihar eylemi  düzenlendi.

Afgan istihbarat servisleri üst düzey bir yetkilisi olan Lütfullah Maşal, AFP'ye yaptığı açıklamada "Patlama bir silah deposunda meydana geldi. Bir kazaydı, düşman saldırısı değil" dedi.

Bu patlama,  Kabil Havaalanı girişinde NATO konvoyuna düzenlenen intihar saldırısından bir gün sonrasına denk geldi. NATO'nun hedef alındığı saldırıda ölen ya da yaralanan olmadığı belirtilmişti.  İntihar eylemini Talibanlar üstlenmişti.