Kaçırılan 12 rahibe için pazarlıklar başladı

Kaçırılan 12 rahibe için pazarlıklar başladı

Suriye'nin başkenti Şam'ın kuzeyindeki Hristiyan kenti Maalula'daki Mar Tikla kilisesinden 12 rahibeyi kaçıran silahlı gruplar, rehinelerin serbest bırakılması için Suriye hükümetiyle pazarlıklar yürütüyor. Pazarlıklara Vatikan’ın arabulucu olduğu öğrenildi.

Konuyu bir basın açıklamasıyla duyuran Suriye’de savaşan  'Ahrar Kalamun' silahlı grubu pazarlıkların sürdüğünü ifade etti.

Rahibeleri kaçıran Ahrar Kalamun silahlı grubu taleplerini Mar Tikla Kilisesi Rahibi Bilaciya Siyaf aracılığıyla Vatikan’a iletti. Silahlı grup rahibeler karşılığında Suriye hükümetinin cezaevlerinde bulunan bin kadın tutukluyu serbest bırakmasını istedi. Bu pazarlıkların El Kaide bağlantılı Ehrar Qelemun ve El Nusra Cephesi tarafından yürütüldüğü belirtildi.

Mar Tikla Kilisesi rahibinin silahlı gruplarla telefonla yaptığı görüşmeyi Vatikan’a bildirmesinden sonra Suriye Hükümetinin konuyu Vatikan ile görüşmek için bir yetkiliyi atadığı belirtildi.

'Ahrar Kalamun' Basın Merkezi'nin yayınladığı açıklamada rahibelerin durumlarının iyi olduğu bildirildi.

2 Aralık'ta Suriye'deki tarihi Hıristiyan Maalula kasabasına giren radikal silahlı gruplar 12 rahibeyi kaçırmıştı.

Manastır ve kiliseyi yağmalayan ve tarihi Rum Ortodoks Mar Tikla kilisesine giren silahlı gruplar, rehineleri yanlarında götürmüştü.

Tarihi bir Hıristiyan köyü olan Maalula, İsa'nın dili olduğuna inanılan Aramice'nin dünya üzerinde konuşulduğu nadir yerlerden biri olarak önem kazanıyor.