Kamerun: 92 Boko Haram üyesi öldürüldü, 850 köy kurtarıldı

Kamerun ordusu Nijeryalı insanlık düşmanı grup Boko Haram’ın 92 üyesini öldürdüklerini açıkladı.

Kamerun ordusu Nijeryalı insanlık düşmanı grup Boko Haram’ın 92 üyesini öldürdüklerini açıkladı.

Kamerun ordusu, Nijeryalı güçlerle birlikte ortak bir operasyon yürüttü. Bu operasyon Nijerya’nın, Kamerun ile sınır bölgesinde bulunan Kumshe köyünde gerçekleşti.

DAİŞ’e bağlılık yemini eden Boko Haram ile mücadele eden bölgesel çok uluslu güç kapsamında yapılan operasyonda, 92 Boko Haram üyesinin öldürüldüğü açıklandı.

Operasyonda ayrıca Nijerya’da 850 köyün kurtarıldığı bildirildi. Resmi açıklamada iki Kamerunlu askerin mayın patlaması sonucu öldüğü ve operasyonun sürdüğü bilgisi verildi.

Kamerun, Çad ve Nijer orduları, Boko Haram’a karşı mücadelede Nijerya’ya destek sunuyor. Boko Haram’ın saldırıları nedeniyle bugüne kadar 17 bini aşkın kişi hayatını kaybetti, 2 milyonu aşkın kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı.

2009’dan beri Ebubeki Şeku’nun başında olduğu örgüt, Nijerya’nın kuzeyinde bir İslam Cumhuriyeti kurmak istediğini iddia ediyor. Nijerya makamları bugüne kadar bu grubu ortadan kaldırmayı başaramadı.

Cumhurbaşkanı Muhammadu Buhari, üç ay içinde Boko Haram’ı bitirme sözü vermişti. Ancak bu hedefe ulaşmaktan henüz uzak görünüyor. Mevcut durumda Boko Haram, Nijerya’nın yanı sıra Nijer, Çad ve Kamerun’un kuzey ucunda saldırılar düzenleyebiliyor. Bu savaşta yoğun bir şekilde insanlığa karşı suçlar ve savaş suçları işlendi.