Kerkük'teki Kürt karşıtı saldırılarda 5 ölü

Kerkük'teki Kürt karşıtı saldırılarda 5 ölü

Kerkük ve Tuz Hurmatu'da peşmergelere yönelik düzenlenen intihar saldırılarında 5 kişi hayatını kaybederken, Irak'ın diğer yerlerindeki şiddet olaylarında da 7 kişi yaşamını yitirdi.

Güvenlik ve hastane kaynaklarına göre Kerkük'te YNK bürosuna yönelik intihar saldırısında bir kişi hayatını kaybetti, 38 kişi yaralandı.  Peşmergeleri hedef alan bomba yüklü araçla düzenlenen diğer bir intihar saldırısında bir peşmerge hayatını kaybetti, 12'si yaralandı.

Kerkük yakınındaki Tuz Hurmatu'da intihar saldırısında bir peşmerge hayatını kaybederken, Musul'da da bir kişinin benzer bir saldırının kurbanı olduğu bildirildi.

Batıdaki Felluce'de silahlı kişilerin bir polis kontrol noktasına ateş açması sonucu 3 polis öldü, 2'si yaralandı. Saldırıda bulunanlardan birinin de öldüğü bilgisi verildi.

Başkent Bağdat yakınında bir aracın geçişi sırasında meydana gelen patlamada 2 kişi öldü, 5 kişi yaralandı.  Bağdat'ta ise susturuculu bir tabanca ile bir taksi şoförü öldürüldü.

AFP'nin sağlık ve güvenlik kaynaklarına dayanarak oluşturduğu bilançoya göre Mayıs ayının başından bu yana en az 82 kişi şiddet olaylarında hayatını kaybetti.  BM, Nisan ayında 712 kişinin şiddet olayların kurbanı olduğunu açıklamıştı. Nisan ayı son beş yılın en ölümcül ayı olmuştu.