KJA ve kadın vekiller: AKP halk ve kadınlar için tehdittir!

KJA ve HDP'li kadın vekiller, katliam politikaları hükümetin kadınları hedef alan söylemlerine tepki gösterdi.

KJA ve HDP'li kadın milletvekilleri, Kürdistan'daki katliam politikaları ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun HDP Milletvekili Pervin Buldan'ı hedef almasına ilişkin basın toplantısı yaptı. 
KJA binasında düzenlenen toplantıya, HDP Grup Başkvanvekili Çağlar Demirel, Amed milletvekilleri Sibel Yiğitalp ve Nursel Aydoğan, HDP İl Eşbaşkanı Gülşen Özer ve KJA'lı kadınlar katıldı. 

'ERDOĞAN VE DAVUTOĞLU KADINLARA SALDIRIYOR'

Demirel, toplantıdaki konuşmasında, AKP hükümetinin tarihe sadece savaş politikalarıyla değil kadına dönük saldırılarıyla da geçeceğini söyledi. 
Silvan'da, Sur'da katliam ve tahribatlara tanıklık ettiklerini söyleyen Demirel, AKP'nin sorgulayan, başkaldıran kadınlara dönük saldırılarını yoğunlaştırdığını belirtti. Cumhurbaşkanı'nın tarafsız olmak zorunda olduğuna dikkat çeken Demirel, ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başta HDP ve kadın vekillere karşı saldırı içinde olduğunu vurguladı.
Erdoğan'ın, HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ için "sözde eşbaşkan" sözlerine tepki gösteren Demirel, eşbaşkanlığın resmi olarak yasallaştığını hatırlatarak, "Cumhurbaşkanın bu söylemi bu ülke için utanç vericidir. Biz kadınlar olarak eşbaşkanlık sisteminin hayata geçirildiği ve yasallaştığı alanlarda mücadele edenleriz. Sizin bahsettiğiniz camilerin, halkın evlerini helikopterle bombalanmasını bizzat izledik. Cumhurbaşkanı sarayda otururken biz tanıklık ettik. Bir kez daha Cumhurbaşkanı'na şunu söylüyoruz, helikopterden atılan madde yere düşünce bulunduğu yeri yakıyor. Cumhurbaşkanı'nın sarayında otururken halkın yaşadıklarını bilmeden konuşması, kadın vekillerimize karşı konuşmasını kabul etmiyoruz. Gerçekleri görmek istiyorsanız, gelin yerinde görün" diye konuştu.
Demirel, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, İstanbul Milletvekili Pervin Buldan için yazdığı tweet üzerine tehditler savurmasına da tepki gösterdi.

'ASIL TEHDİT, AKP VE ONUN MEMURLARIDIR!'

Demirel, "KJA'lı kadınlar olarak AKP'nin saldırılarına karşı mücadele edeceğiz. Kadınlara saldırının tek nedeni en önde halkımızla birlikte olmamızdan kaynaklanıyor. Pervin Buldan'ın düşüncesini ifade ettiği tweetlerden yola çıkarak Başbakan, devlet olarak öğretmenleri korumak zorunda olduğunu söylüyor. Ancak bir Başbakan tüm halkı korumak zorundadır. Eğer bir ayrıcalık politikası uygulanırsa bu halk tarihte size hesap soracaktır. Bir tehdit varsa bu tehdit AKP hükümeti ve onun memurlarıdır" şeklinde konuştu. 
Eşbaşkanlık için yıllarca mücadele verildiğini söyleyen Demirel, bu mücadelenin büyütüleceğini kaydetti.

TÜRKİYE KAMUOYUNA ÇAĞRI

Demirel, "Kadın ve çocuklara dönük saldırılar Kürdistan'da uygulanıyor ve tüm Türkiye kamuoyu saldırılara karşı yürek yüreğe olmalıdır" dedi. 
Demirel, konuşmasını Sur ilçesinden bir annenin gönderdiği mesaj ile sonlandırdı. Mesajda, "Artık yeter, biz direniyoruz. Devlet ne yapmak istiyor? Biz artık içeride kalmayacağız. Çıkacağız ve devlet bizi toptan katletsin" ifadeleri yer alıyor.