Korsika’da Müslümanlara karşı eylemler dün de devam etti

Fransa’ya bağlı Korsika Adası’nda Perşembe gecesi başlayan ve adadaki Müslümanları hedef alan gösteriler hafta sonu da devam etti.

Fransa’ya bağlı Korsika Adası’nda Perşembe gecesi başlayan ve adadaki Müslümanları hedef alan gösteriler hafta sonu da devam etti.

Geçtiğimiz Perşembe akşamı, başkent Ajaccio’da polis ve itfaiye erlerine yönelik bir saldırı sonrasındaki tepkiler, Arap ve Müslüman karşıtı ırkçı gösterilere dönüştü.

Cuma günü, saldırıda yaralanan itfaiye erleri ile bir polise destek amacıyla yapılan gösterilere katılan yüzlerce kişi, Müslümanların kullandığı bir ibadet salonuna saldırmıştı. Burada bazı dini yayınlar ile Kuran-ı Kerim’in tahrip edildiği öğrenildi.

Bölgedeki Arap ve Müslümanları hedef alan gösteriler ve ırkçı yazılamalar nedeniyle hükümet, hafta sonundaki tüm gösterileri yasaklamıştı. Ancak buna rağmen,dün yaklaşık 300 kişi Jardins de l’Empereur semtinde toplanarak, gösteri düzenledi.

Polis, olay nedeniyle Jardins de l’Empereur semti ile başkentin genelinde Müslümanlara ait 5 ibadethaneyi koruma altına aldı. Dünkü olaylarda bazı polisler yaralanırken, göstericilerden en az ikisinin gözaltına alındığı duyuruldu.

Olaylar nedeniyle Korsika Valisi ile göstericiler arasında görüşme yapılmış ve Vali, gösterilere son verilmesini istemişti.

Olaylara yönelik açıklama yapan Fransa Başbakanı Manuel Valls ile İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, saldırıları kınadıklarını açıklamıştı.