Kuzey Kore'den Japonya'ya nükleer tehdit!

Kuzey Kore'den Japonya'ya nükleer tehdit!

 Kuzey Kore, Japonya'yı her ne şekilde olursa olsun Kore yarımadasındaki yaşanacak bir çatışma karışması halinde nükleer misillemeyle tehdit etti.

Tokyo'nun Kuzey Kore'den atılacak füzeleri vuracaklarına ilişkin açıklaması Pyongyang tarafından "provokasyon" olarak değerlendirildi. Kuzey Kore resmi haber ajansı KCNA, böyle bir davranışın Japonya'yı nükleer alevlerin içine sürükleme riski olduğunu belirtti.

AFP'ye göre KCNA'da yayınlanan bir editör yazısında "Japonya halen devrimci ordumuzun hedefindedir ve eğer Japonya en ufak bir hareket yaparsa, savaşın kıvılcımı birinci derecede Japonya'yı vuracaktır" denildi.

Hafta içinde Japonya Savunma Bakanı Itsunori Onodera, ülkesinin ordusunun resmi adı olan "Öz Savunma Güçleri"ne Kuzey Kore'den atılan ve Japonya'yı tehdit eden tüm füzeleri yok etme emri vermişti.

Başkent Tokyo'nun merkezine ve başkenti çevresine patriotlar yerleştirilirken, denize ise Aegis radar sistemi ve füze yakalama olanakları konumlandırıldı.

KERRY GÜNEY KORE'DE

Nükleer savaş çanlarının çaldığı bir sırada ABD Dışişleri Bakanı John Kerry üç günlük Asya turunun ilk etabı olan Güney Kore'yi bugün ziyaret etti.  Kerry'nin Kuzey Kore'yi yatıştırmak için özellikle Çin'i ikna etmek istediği belirtiliyor. Kerry Pekin'in yanısıra Tokyo'yu da ziyaret edecek.  

Batılılar Pyongyang'ın yeni bir füze denemesi yapmasını bekliyor.  Komşusu Güney Kore ve Çin'in uyarılarına rağmen Kuzey Kore, doğu kıyılarına teorik olarak 4 bin km menzile sahip iki Musudan füzesi yerleştirdi. Bu füzeler Güney Kore, Japonya ve 3.380 km uzağındaki Pasifik Adası'nda bulunan Guam'ı vurabilecek kapasiteye sahip. Guam'da 6 bin dolayında Amerikan askeri bulunuyor.

Uzmanlar, olası füze denemesinin Kuzey Kore'nin kurucusu Kim Il-sung'ın dğum günü olan 15 Nisan dolaylarında gerçekleşebileceğini düşünüyor.

İlgili haber:

DÜNYANIN EN ASKERİ BÖLGESİ