Lagos’taki faciada 67 Güney Afrikalı yaşamını yitirdi

Lagos’taki faciada 67 Güney Afrikalı yaşamını yitirdi

Nijerya’nın Lagos kentinde Cuma günü bir kilisede çökmesi sonucu meydana gelen faciada ölenlerin sayısının en az 67 olduğu duyuruldu. Ölenler, Hristiyan dini önderlerinden T.B. Joshua’yı ziyaret eden ve kilisedeki misafirhanede kalan Güney Afrikalılardan oluşuyor.

Devlet Başkanı Jacob Zuma tarafından yapılan açıklamada, Nijerya’nın Lagos kentinde çöken kilisede yaşamını yitiren Güney Afrika vatandaşlarının sayısının 67’yi bulduğu kaydedildi. Zuma açıklamasında, “Cuma günü Tüm Uluslar Sinagog Kilisesi’ndeki çökme sonucunda 67 Güney Afrikalının yaşamını yitirdiği, birçoğunun da yaralandığını üzüntüyle bildiriyorum” dedi.

Lagos’taki facianın Güney Afrika vatandaşlarının yurtdışında yaşadığı en büyük facia olduğunu belirten Jacob Zuma, ölenlerin yakınlarının Nijerya’ya götürülmesi için talimat verdiğini de duyurdu.

Cuma günü Nijerya’nın ekonomik başkenti olarak bilinen Lagos’ta bulunan T.B. Joshua liderliğindeki Hristiyan cemaatine ait kilisede çökme yaşanmıştı. Çökme esnasında bazı bölümleri tadilatta olan kilisede en az 5 ayrı grubun bulunduğu bildirilmişti. Ölenler, T.B. Joshua’yı peygamber olarak kabul eden Güney Afrikalı misafir gruptan idi.

Facia sonrası açıklama yapan T.B. Joshua, kilise üzerinden alçak uçuş yapan bir uçağın binanın çökmesine yol açtığını savunmuştu. Şimdiye kadar 133 kişinin kurtarıldığı faciaya ilişkin Lagos eyalet otoriteleri tarafından soruşturma başlatılmıştı. Resmi makamlar, T.B. Joshua’nın aksine, çökmenin asıl nedeninin binanın temeli güçlendirilmeden yeni kat eklenmesi olduğunu düşünüyorlar.