Lampedusa açıklarında 41 göçmen hayatını kaybetti

İtalyan haber ajansı Ansa, Lampedusa Adası açıklarında göçmenleri taşıyan bir geminin batması sonucunda 41 göçmenin hayatını kaybettiğini duyurdu.

ANSA'nın hayatta kalan göçmenlerin ifadelerine dayandırdığı haberine göre, İtalya'nın Lampedusa Adası açıklarında bir geminin batması sonucunda 41 göçmen öldü.

Sağ kurtulan dört kişi, kendilerini kurtaranlara Tunus'un Safakes kentinden yola çıkan ve İtalya kıyılarına ulaşmaya çalışırken batan bir teknede olduklarını aktartılar.

Fildişi Sahili ve Gine kökenli dört kişi, geminin battığı sırada bölgeden geçen Rimona adlı bir dökme yük gemisi tarafından kurtarıldıklarını söyledi.

Rimona mürettebatı, muhtemelen hayatta kalanların okyanus akıntıları nedeniyle alabora olan bölgeden uzaklaşmaları nedeniyle suda ceset görmediklerini bildirdi.

Hayatta kalan üç erkek ve bir kadın, Çarşamba sabahı İtalyan sahil güvenlik devriyesine ait bir bota aktarılarak Lampedusa'ya götürüldü.

2023 yılının başından bu yana 90 binden fazla göçmen ve mülteci Afrika'nın kuzey kıyılarından İtalya'ya ulaştı.

Uluslararası Göç Örgütü’ne göre Kuzey Afrika ve İtalya arasındaki orta Akdeniz, 2014 yılından bu yana 20 bini aşkın ölümle dünyanın en tehlikeli göç yolu oldu.