Lavrov: Türkiye teröristlerle suç ortaklığı yapıyor

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Türkiye'nin teröristlerle suç ortaklığı yaptığını ve bunu unutmayacaklarını belirtti.

İtalya’nın aylık Limes dergisine konuşan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov,  Türkiye'nin Kasım 2015'te Rus savaş uçağını düşürmesini değerlendirdi.  Lavrov, "Bunun, Rus-Türk ilişkilerine yansımaması mümkün değildi. Bu olayla gerçekler ortaya çıktı ve bu bizim için bir hakikat anı oldu. Türkiye'ye karşı güvenimiz sarsıldı. Böyle olması bizim seçimimiz değildi" dedi.

Ankara'nın, Ortadoğu ve Kuzey Afrika'ya giden Rus vatandaşlarının gözaltına alınıp Rusya'ya iade edilmesi konusunda işbirliğinden kaçındığını da söyleyen Lavrov, "Teröristlerle yapılan bu suç ortaklığını unutmayacağız. Ancak Suriye'de askerlerimizin ölümünden doğrudan sorumlu olan Türkiye'yi yöneten elit ile Türk halkı içindeki dostlarımızı bir tutmuyoruz" ifadelerini kullandı.

Lavrov, Suriye'deki savaşın sona erdirilmesinin Rusya için 'prensip meselesi' olduğunu iddia ederek şunları ekledi: Türk hava kuvvetlerinin Rus bombardıman uçağına saldırması bizim yaklaşımlarımızı değiştiremez. Türkiye'nin provokasyonu ardında böyle bir amaç vardıysa da yanlış hesapladılar demektir."