Leiden’de onlarca okul silahlı saldırı tehdidi nedeniyle kapatıldı

Leiden’de onlarca okul silahlı saldırı tehdidi nedeniyle kapatıldı

Hollanda’nın öğrenci kent Leiden’deki tüm orta öğrenim ve meslek okulları ‘ciddi tehdit’ nedeniyle kapatıldı. Onbinlerce öğrenciyi etkileyen karar polisin dün akşam kısa bir zaman dilimi içinde Leiden’de muhtemel bir silahlı saldırı ihbarı alması ardından geldi.

Polis bilinmeyen bir kişi tarafından internette bir siteye yerleştirilen tehdit ardından kentte büyük alarm verdi. Hangi okulun muhtemel silahlı saldırı hedefinde olduğu bilinmediği için tüm orta öğrenim ve meslek okullarının geçici olarak kapatılmasına karar verildi.

Polis tarafından yapılan açıklamada, söz konusu kararın okullar tarafından, belediye başkanı, savcılık ve polis ile yakın işbirliği içinde alındığı belirtildi.

İNTERNET FORMU

Leiden Belediyesinden bir sözcü, okulların kapatılması İngilizce 4chan internet formu üzerinde yer alan tehdit ardından kapatıldığını söyledi. Bilinmeyen bir kişi söz konusu sitede, “Yarın hocamı ve yapabildiğim kadar öğrenciyi vuracağım. Okula girdiğimde üzerimde, neden yaptığımı açıklayan bir mektup olacak” diye yazdı.

Belediye Başkanı Henri Lenferink, söz konusu tehdit ile ilgili ihbarın İsviçre’nin Zürich kenti polisinden geldiğini, adı geçen internet sayfasının Amerikan bir sayfa olması nedeniyle FBİ’nin de bilgilendirildiğini söyledi.

OKULLARIN NE KADAR KAPALI KALACAĞI BİLİNMİYOR

Tehditte bulunan söz konusu kişinin şu ana kadar tespit edilemediğini söyleyen Belediye başkanı, okulların ne kadar kapalı kalacağının da henüz bilinmediğini belirtti. Savcılık ise konunun bugün yapacakları değerlendirme ardından netleşeceğini duyurdu.

Hollanda basınında yer alan haberlere göre 20’den fazla okul kapatılmış durumda. Tüm okullar ile kent genelinde ise polisiye önlemler arttırılırken, okullar gelişmeler konusunda öğrencilerini ‘çeşitli kanallardan’ bilgilendirmekte.