Libya'da Fransa Büyükelçiliği'ne saldırı

Libya'da Fransa Büyükelçiliği'ne saldırı

Libya'nın başkenti Trablus'ta Fransa Büyükelçiliği'ne yönelik bomba yüklü araçla bir saldırı düzenlendi. Saldırıda iki Fransız koruma yaralandı.

Libya güvenlik kaynaklarına göre saldırıda yaralanan iki korumadan birinin durumu ağır. Şansölyelik bürolarının bulunduğu binanın saldırıda ağır hasar gördüğü ve bir bölümünün yıkıldığı bildirildi. Bina önünde park halindeki iki araç da küle döndü.

Mart 2011'deki Libya savaşına Fransa öncülük etmiş, bunun sonucu olarak Libya lideri Muammer Kaddafi 20 Ekim 2011'de Sirte yakınlarında yakalanarak katledilmişti. Bu savaşı yürüten Fransa eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin Libya ile mali ilişkilerine ilişkin 19 Nisan günü Paris Savcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Muammer Kaddafi'nin, 2007'deki Cumhurbaşkanlığı seçim kampanyasının finansmanı için Sarkozy'ye 50 milyon euro verdiği belirtiliyor. Fransa ile Libya arasındaki ilişkilerin baştan sona tanığı ve arabulucularından olan silah tüccarı Ziad Takieddine, 22 Nisan'da yaptığı açıklamada Sarkozy'nin Libya tarafından finanse edildiğine dair kanıtların olduğunu söyledi.

Fransa ve İngiltere öncülüğündeki NATO saldırısı sırasında kameralar önünde yapılan linç ardından infaz edilen Kaddafi'nin bir Fransız ajan tarafından öldürüldüğü de iddia ediliyor.

İlgili haberler:

-'Libya'nın Sarkozy'e para verdiğinin kanıtları var!'

-Sarkozy hakkında 'Kaddafi' soruşturması