'Libya'nın Sarkozy'e para verdiğinin kanıtları var!'

'Libya'nın Sarkozy'e para verdiğinin kanıtları var!'

Fransa eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin da adının karıştığı Karaşi olayında hakkında dava açılan silah tüccarı Ziad Takieddine, Sarkozy'nin 2007'deki cumhurbaşkanlığı seçim kampanyasının, öldürülen Libya lideri Muammed Kaddafi tarafından finanse edildiğine dair kanıtların olduğunu söyledi.

RMC ve BFMTV'de açıklamada bulunan Fransız-Lübnan vatandaşı iş adamı Ziad Takieddine, Sarkozy'nin kampanyasının Libya tarafından illegal olarak finanse edildiğinin kanıtları olduğunu tekrarladı.

"Fransız-Libya arasındaki girişimlerin tümüne bir bütün olarak eşlik etmiş yaşayan tek kişiyim. Hepsine katıldım" diyen Takieddine, "Şüphesiz ki kanıtlar mevcuttur" diye ekledi. Takieddine, para transferlerinin Libya merkez bankası tarafından başka banka hesaplarına gönderildiğini ifade ederek, "Libya merkez bankasının belgelerini ellerinde bulunduranlar kendisine saygı gösteren bir adaletle işbirliği yapmaya hazırdır" açıklamasında bulundu.

Geçtiğimiz Ocak ayında, Libya rejiminin eski sorumluları tanıklık etmeye hazır olduklarını bildirmişti.  Silah tüccarı Takieddine, "Gerçeğin, rahatsız eden gerçeği, ortaya çıkması Libyalılar için de çok önemlidir" dedi. Takieddine, ayrıca Sarkozy ve eski İçişleri Bakanı Claude Guéant'ın kendisini "susturmaya" çalıştığını bir kez daha ifade etti. Şubat ayında, Kaddafi-Sarkozy soruşturması çerçevesinde eski İçişleri Bakanı'nın evinde aramalar yapılmıştı.

Takieddine, "Ben ne bir yalancıyım, ne bir politikacı, ne manipülatör ve ne de kinci biriyim. Başta Kaddafi olmak üzere Libya makamları tarafından doğrudan Claude Guéant ve Nicolas Sarkozy'ye para aktarıldı. Banka hesapları üzerinden ve nakit olarak" vurgusunu yaptı. İş adamı, eski İçişleri Bakanı Gueant'ı kast ederek "ondan korkmuyorum" dedi.

19 Nisan Cuma günü Paris Savcılığı Sarkozy hakkında, Libya ile mali ilişkilerine ilişkin soruşturma başlattı.  Soruşturma  "Aktif ve pasif yolsuzluk", "kamu mallarının suiistimali" ve "bu suçlara yataklık etmek, işbirliği yapmak ve aklamak" gibi suçlamalar çerçevesinde yürütülecek.

Lübnan-Fransız iş adamı Ziad Takieddine 19 Aralık günü yaptığı açıklamada Sarkozy'nin seçim kampanyasının Libya tarafından finanse edildiğine dair elinde kanıtların bulunduğunu söylemişti.  Karaşi davasında bir çok kez hakkında dava açılan Takieddine, Sarkozy ve Claude Gueant'ın kampanyanın finansmanı için aldığı miktarın 50 milyon euronun üzerinde olduğunu belirtmişti.

Daha detaylı bilgiler için:

Sarkozy hakkında 'Kaddafi' soruşturması