Londra Hewler'e ağır makineli silahlar gönderiyor

Londra Hewler'e ağır makineli silahlar gönderiyor

İngiltere Savunma Bakanlığı,  hükümetin Federal Kürdistan Bölgesi güçlerine ağır makineli tüfekler ve cephane göndereceğini söyledi.

İngiliz Parlamentosu'na yazılı bir açıklamayla durumu bildiren Savunma Bakanlığı, ağır makineli tüfekler ve cephaneden oluşan silah teslimatının Çarşamba günü Hewler'e ulaşacağını belirtti.

Bakanlık, Birleşik Krallık'ın Irak hükümetine yardım etmeye da angaje olduğu belirtilirken, gönderilecek yardımın toplam değerinin 2 milyon euro olduğu ifade edildi.

Savunma Bakanlığı, "Kürt güçleri İslam Devleti'nden net bir şekilde daha az donanımlı ve kendilerini savunmaları, vatandaşları korumaları ve İslam Devleti'nin ilerleyişini püskürtmeleri için onlara yardım etmek amacıyla yardım taleplerine cevap vereceğiz" dedi.

İngiliz hükümetinin şu ana kadar sadece insani yardım gönderdiği ve diğer ülkelerin silah yardımlarını taşıdığı belirtiliyor.

Peşmergeleri silahlandırmaya başlayan Fransa ise önümüzdeki günlerde Irak'a doğru 18 ton insani yardım yola çıkaracaklarını bildirdi.