Lübnan yoğun bir şekilde bombalandı, bilanço ağırlaşıyor

İsrail ordusu Beyrut'un güney banliyölerini gece boyunca yoğun bir şekilde bombaladı. Lübnan’da bir yılda 2 bini aşkın kişi öldü.

Cumartesiyi pazara bağlayan gece bazıları son derece şiddetli olmak üzere 30’a yakın İsrail saldırısı Beyrut'un güney banliyölerini sarstı. Saldırıların şiddeti onlarca kilometre öteden duyuldu ve hissedildi.

CAMİYE SALDIRIDA 21 ÖLÜ

Gazze Sivil Savunması pazar günü yaptığı açıklamada İsrail'in merkezindeki Deyr el-Belah'ta yerinden edilmiş kişiler için sığınak olarak kullanılan bir camiye düzenlediği saldırıda 21 kişinin öldüğünü bildirdi. İsrail ordusu Filistinli Hamas hareketi savaşçılarını hedef aldığını savundu. 

SAĞLIK BAKANLIĞI: 2 BİNİ AŞKIN KİŞİ ÖLDÜ

Cumartesi günü Lübnan hükümeti, 8 Ekim 2023'ten bu yana Lübnan'a yönelik “İsrail saldırılarında” 2.036 kişinin öldüğünü ve 9.662 kişinin yaralandığını listeleyen bir rapor yayınladı. 

HİZBULLAH: 25’İ AŞKIN İSRAİL ASKERİ ÖLDÜ

Öte yandan Hizbullah, özellikle İsrail ordusunun güney sınırı boyunca gerçekleştirdiği sızma girişimlerini engellemek için gün boyunca gerçekleştirdiği çeşitli operasyonları özetleyen açıklamasında, “25'ten fazla İsrailli subay ve askeri” öldürdüğünü ve 130'unu yaraladığını iddia etti. 

İSRAİL ORDUSU: BİR HAFTADA 440 HİZBULLAH SAVAŞÇISI ÖLDÜ

İsrail ordusu ise cumartesi günü yaptığı açıklamada, pazartesi günü Lübnan'ın güneyinde Şii partiye karşı başlattığı “kara harekâtı”ndan bu yana 440 Hizbullah savaşçısını öldürdüğünü iddia etti. Eylül sonundan bu yana Hizbullah, saflarındaki kayıplara ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı.