Mahasen Kasırgası Bangladeş’e ulaştı

Mahasen Kasırgası Bangladeş’e ulaştı

Mahasen Kasırgası Bangladeş'in güney sahilini etkisi altına almaya başladı.

Kazırga, hızı saatte 100 km'ye varan rüzgarlar bugün Patuahali bölgesini vurdu. Ardından kasırga bu bölgeden Chittagong ve Cox's Bazar'a yöneldi.

Yetkililer, Chittalong ve Cox's Bazar'ın deniz seviyesindeki kesimlerinde tehlike seviyesini 10 üzerinden 7'ye çıkarmıştı.

Patuahali'de deniz seviyesine yakın kesimlerin bel hizasına kadar sular altında olduğu bildirildi. Onlarca kulübe çökerken, denizden su basması olabileceği ve yoğun yağışın toprak kaymalarına yol açabileceği belirtildi.

Ancak, kasırganın yolculuğunun son döneminde şiddetlenmediği belirten meteoroloji yetkilisi Muhammed Şah Alam, kasırganın ciddi hasara yol açmasının beklenmediğini söyledi.

Kasırga şiddetinin düşmeye devam etmesi durumunda, Birma ve kuzey-doğu Hindistan doğa felaketinden etkilenmemesi bekleniyor

Birleşmiş Milletler'in konuyla ilgili yetkilisi, Mahasen'in 1 Kategorisi'nde bir kasırgaya dönüştüğünü açıklamıştı. Ancak BM'den yapılan açıklamada, şiddetini yitirmiş görünse de kasırganın, Hindistan Okyanusu bölgesinde yaşam koşullarını olumsuz yönde etkilediği kaydedildi.