Malawi’de 7 kişi cadılık suçlamasıyla diri diri yakıldı

Malawi’de kalabalık bir kitle, cadılık yaptığından şüphe ettikleri yedi kişiyi diri diri yaktı. Kurbanların üzerinde, cadılık için kullanıldığı sanılan insan kemikleri bulunduğu bildirildi.

AFP’nin haberine göre olay, Malawi’nin güneyindeki Nsanje kasabasında Salı günü gerçekleşti.

Yerel bir sorumlu olan Tengani’ye göre, köylüler insan kemiklerinin yer aldığı bir çanta taşıyan yedi kişiden birinin davranışlarından şüphe etmeye başladı. 

Söz konusu kişinin takip altına alınarak yakalandığını belirten Tengani, “Çantasında insan kemikleri olduğunu doğruladığı iddia ediliyor” dedi.

Bunun üzerine köylülerin toplanarak, cadılık yapmakla suçladıkları yedi kişiyi tek tek yaktığı bildirildi. Polis olaya ilişkin herhangi bir kişiyi gözaltına almadı.

Polis sözkonusu kemiklerin Albinolara ait olup olmadığı tespit etmek için soruşturma yürütüyor. Sahra Altı Afrikası’nın bir çok ülkesinde Albinoların kemik ve organları hedef haline geliyor, zenginlik ve güç getirdiğine inanılan ritüellerde kullanılıyor.

Albinizm, kalıtsal bir genetik hastalık olarak biliniyor. Binlerce insan vaya hayvan bu genetik bozukluğu yaşıyor. Albinoluk, renklenmeyi sağlayan melanin pigmenti yokluğu ya da azlığından kaynaklanıyor. Diğer bir ifadeyle, gözler, deri, saçlar ve bedenin diğer bölümleri bu durumdan etkileniyor. Malawi’de her 1200 kişiden biri bu hastalığı taşıyor.