Mandela, hastaneden taburcu edildi

Mandela, hastaneden taburcu edildi

Geçirdiði rahatsızlık nedeniyle pretoria’da hastaneye kaldırılan Güney Afrika’nın efsanevi lideri Nelson Mandela hastaneden taburcu edildi.

Güney Afrika Devlet Başkanı Jacob Zuma’nın sözcüsü tarafından yapılan açıklamada, Mandela’nın dün akşam saatlerinde hastaneden taburcu edildiði belirtilerek, saðlıðına tam kavuşana kadar tedavisine Johannesburg’daki evinde devam edileceði belirtildi.

Nelson Mandela, 8 Aralık'ta akciðer enfeksiyonunun nüksetmesiyle doðduðu köy olan Qunu'daki evinden alınarak Pretoria'daki askeri hastaneye kaldırılmıştı. Yapılan testler sonucunda safrakesesinde taş olduðu anlaşılan Mandela'ya cerrahi operasyon uygulanmış ve taşlar alınmıştı.

94 yaşındaki Nelson Mandela, 1990 yılında cezaevinden çıktıktan sonra ilk kez bu kadar uzun süre hastanede kaldı. Mandela en son Şubat ayında karın rahatsızlıðından hastaneye kaldırılmış, birkaç gün sonra taburcu edilmişti.

Güney Afrika Apartheid rejimine karşı yürüttüðü mücadele nedeniyle ömrünün 27 yılını hapishanede geçiren Mandela, 1994'te ilk siyahi devlet başkanı olarak 5 yıl boyunca ülkesine hizmet etti.

Mandela, aktif politikayı bıraktıðından bu yana doðduðu köy Qunu’da yaşıyor.