Meksika’da 4 toplu mezar daha bulundu

Meksika’da 4 toplu mezar daha bulundu

Meksika’da öğrencilerin cesetlerinin bulunduğu 4 toplu mezar daha ortaya çıktı. Meksika Adalet Bakanı Jesus Murillo Karam tarafından yapılan açıklamada, yetkililerin kayıp 43 öğrenciden bazılarının cesedinin gömülü olduğu 4 toplu mezara daha ulaşıldığını açıkladı. Bakan toplu mezarlarda kaç öğrencinin cesedinin olduğunun ise hala bilinmediğini belirtti.

Meksika’nın güneyindeki Guerrero eyaletinde geçtiğimiz günlerde kaybolan 43 öğrenciden bazılarının cesedine ulaşılmıştı. Dün gerçekleştirilen tutuklamalarda verilen ifadeler sonucunda 4 toplu mezara daha ulaşıldı. Meksikalı yetkililer, toplu mezarlarda kaç ceset olduğunu bilmediklerini belirtiyor.

Operasyon kapsamında gözaltılar olmuştu. Gözaltına alınan kişiler, öğrencilerin cesetlerinin gömülü olduğu 4 toplu mezar hakkında bilgi verdi.

Söz konusu bölgenin 43 öğrencinin 26 Eylül tarihinde kaybolduğu Iguala kentine yakın olduğu ve bir grup uzmanın bölgede çalıştığı da belirtiliyor. 26 Eylül günü, uyuşturucu tacirlerine baskın yapılmış, aynı anda da öğrenciler kaybolmuştu. Hafta sonunda 28 öğrencinin cesedinin gömülü olduğu toplu mezarlara ulaşılmıştı.

El Universal gazetesi, soruşturma kapsamında 22’si polis, 34 kişinin şu anda gözaltında olduğunu yazdı. Meksika adalet bakanlığı ise soruşturma kapsamında farklı pistleri incelediklerini, öğrencilerin neden hedef olduğunu öğrenmeye çalıştıklarını söyledi.