Meksika’dan karbonu azaltmak için 23 milyar dolarlık proje

Meksika hükümetinden yapılan açıklamada, petrol rafinerilerindeki karbon emisyonlarını azaltmayı hedefleyen dev bir projenin hayata geçirileceği duyuruldu.

Meksika hükümetinden yapılan açıklamada, petrol rafinerilerindeki karbon emisyonlarını azaltmayı hedefleyen dev bir projenin hayata geçirileceği duyuruldu. Karbon emisyonlarını yüzde 90 oranında azaltmaya dönük projenin maliyeti ise 23 milyar doları bulacak.

Ülkedeki petrol rafinerilerine yönelik projenin ilk ayağında 3,1 milyar dolarlık bir harcama ile kükürt oranı düşük benzin üretiminin günlük 212 bin varile çıkarılması hedefleniyor. Kükürt oranı düşük benzin üretimi halen günlük 100 bin varil civarında.

Kükürt oranı düşük benzin üretimindeki artışla karbondioksit emisyonlarını yüzde 90 azaltmayı hedefleyen Meksika hükümeti, bu alandaki yatırımlar ile 63 bin kişiye istihdam sağlamayı da planlıyor.

Hükümetin açıkladığı plana göre, petrol üretiminde salınan buharların önlenmesi için de 3 milyar dolar harcanacak. Bu buharların elektrik üretiminde kullanılan üç rafineri ile bir gaz kompleksinde değerlendirilmesi  ve bu sayede elektrik ihtiyacının yüzde 13’ünün karşılanması hedefleniyor.