Mısır’da kargaşa dinmiyor

Mısır’da kargaşa dinmiyor

Mısır'ın Nil Deltası'nda bulunan El Şarkiye şehrindeki askeri istihbarat binasına bombalı araçla saldırı düzenlendi. Saldırıda ilk belirlemelere göre 4 asker yaralandı. Mısır'da güvenlik güçleri ile üniversite öğrencileri arasında da çatışmalar yaşanıyor. Polis Ezher Üniversitesi'nde eylem yapan öğrencilere müdahale etti.

Nil Deltası'nda bulunan El Şarkiye şehrindeki askeri istihbarat binasına bombalı saldırı düzenlendi. Saldırıda 4 askerin yaralandığı bildirildi. Bir yetkili saldırıda istihbarat binasının bir duvarının çöktüğünü söyledi.

Mısır’da yayın yapan Nile TV, saldırının bombalı araçla gerçekleştirildiğini bildirdi. Geçtiğimiz hafta yine Nil Deltası'da Mansura şehrinde bulunan Dekahliye Emniyet Müdürlüğü'ne düzenlenen bombalı saldırıda da 16 kişi ölmüş 100'den fazla kişi de yaralanmıştı.

Diğer yandan Kahire'de polis ile öğrenciler arasında yaşanan çatışmalarda iki kişinin yaşamını yitirmesinden sonra bugün de öğrenciler dersleri boykot etti.  Ezher Üniversitesi öğrencileri, derslere girmeyerek darbe karşıtı gösterilerde polisinin orantısız güç kullanmasını protesto etti.

Üniversite ve çevresinde yoğun önlem alan güvenlik güçleri, eylemcilere göz yaşartıcı gazla müdahale etti. Taraflar arasında arbedenin yaşandığı müdahalede, güvenlik güçlerinin, göstericileri dağıtmak için zaman zaman havaya da ateş ettiği ifade edildi.  Cumartesi günü sadece Ezher değil Mısır'ın kuzeyindeki Eş-Şarkiye ili Ez-Zekazik Üniversitesi'nde de çatışmalar yaşanmıştı.