Mısır Müslüman kardeşleri 'terörist örgüt' ilan etti

Mısır Müslüman kardeşleri 'terörist örgüt' ilan etti

Mısır'ın kuzeyinde bulunan ed-Dakhaliyye ilindeki el-Mansura Emniyet Müdürlüğüne yönelik bombalı saldırıda 14 polis öldü, 96 polis yaralandı. Saldırının ardından Başbakan Hazim Beblavi Müslüman Kardeşler hareketini “terörist bir örgüt” olarak kabul ettiklerini açıkladı.

Sağlık Bakanlığı'nın Dekhaliyye ili yetkilisi Mecdi Hicazi, yaptığı açıklamada, el-Mansura Emniyet Müdürlüğü binasına yönelik saldırıda 14 kişinin öldüğünü 96 kişinin yaralandığını duyurdu. 

Güvenlik kaynakları da patlama sonucunda 5 katlı emniyet müdürlüğü binasının bir kısmının çöktüğünü, bina yanında yer alan bir akaryakıt istasyonunun ve araçların yandığını, bazı iş yerlerinin ve evlerin de büyük hasar gördüğünü bildirdi.

Olayın ardındın bir açıklama yapan Başbakan Hazim Beblavi Müslüman Kardeşler hareketini “terörist bir örgüt” olarak kabul ettiklerini ifade etti.

Ülkede iç karışıklıklardan sonra Muhammed Mursi’nin 3 Temmuz’da askeri darbe ile Cumhurbaşkanlığı görevinden alındı.

Mursi'yi iktidardan indiren askerler, mevcut durumda defakto olarak ülkeyi yönetiyor. Darbe sonucu bini aşkın kişi hayatını kaybederken, binlerce kişi de tutuklandı. Darbe ardından silahlı saldırılar da arttı.

Devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve Müslüman Kardeşler Hareketi’nin birçok önde gelen ismi geçtiğimiz hafta ‘terörist faaliyetler yapmak ve ülkenin birliğine, bütünlüğüne, bağımsızlığına zarar verecek faaliyetlerde bulunmak’ suçlamaları ile mahkemeye verilmişti.