Müşerref hakkında 2 hafta gözaltı kararı

Müşerref hakkında 2 hafta gözaltı kararı

Seçimlere katılmak üzere ülkesine geri dönen Pakistan eski devlet başkanı Pervez Müşerref hakkında, 2007 yılında yargıçları kanunsuz şekilde gözaltına almaktan dolayı 2 hafta adli gözaltı kararı verildi.

Pakistan Yüksek Mahkemesi, Müşerref’e karşı suçlamaların terör suçunu da içerdiğini belirterek, İslamabad’da terörle mücadele davalarına bakan mahkemeye çıkma emri verdi.

Müşerref kendisine karşı açılan davayı siyasal nitelikli dava olarak tanımlayarak suçlamaları reddediyor.

Müşerref, açılan dava kapsamında, yoğun güvenlik tedbirleri altında İslamabad’daki mahkemeye çıkarıldı.

Mahkeme binası önünde toplanan bir grup avukat, Müşerref’in ‘ihanet’ suçundan yargılanmasının istendiği sloganlar attı.

Mahkeme içinde ve dışarda taraftarları ile karşıtları arasında zaman zaman çatışmaların yaşandığı bildirildi.

Pervez Müşerref, geçtiğimiz ay, Pakistan Müslüman Ligi (APML) lideri olarak seçimlere katılmak üzere, kendisi tarafından uygulanan ‘sürgün’ dönemine son vererek ülkesine geri dönüş yapmıştı.  

Ancak Müşerref şimdiye kadar adaylık başvurularında başarılı olamadı. Seçim komisyonu Müşerref’in yaptığı 3 ayrı başvuruyu da reddetti.

Avukatları, Müşerref’in ev hapsi mi, emniyette gözaltında mı yoksa cezaevine mi gönderileceği konusunun henüz netlik kazanmadığını söyledi.

APML sözcüsü Muhammed Amcad, Müşerref’in tüm suçlamalara karşı yüksek mahkemede mücadele edeceğini söyledi.

Eski devlet başkanı Pervez Müşerref, 2007 yılında iktidarda kalmak için olağanüstü hal ilan ederek aralarında Yüksek savcı Muhammed İftikhar Chaudhry’nin de bulunduğu çok sayıda hakim ve savcıyı 6 ay boyunca ev hapsine almıştı.