Müslüman Kardeşler resmen 'terörist örgüt' ilan edildi

Müslüman Kardeşler resmen 'terörist örgüt' ilan edildi

Mısır makamları 85 yıllık geçmiş olan Müslüman Kardeşler tarikatını resmen "terörist örgüt" ilan etti ve başta gösteriler olmak üzere tüm faaliyetlerini yasakladı.

Bugün düzenlenen Bakanlar Kurulu toplantısı ardından açıklama yapan bakanlar, Müslüman Kardeşler'in "terörist örgüt" ilan edildiğini söyledi. Başbakan Yardımcısı Hussam Eisa bu açıklamayı yaparken, Sosyal Dayanışma Bakanı Ahmed El Beri, başta gösteriler olmak üzere Müslüman Kardeşler'in bundan böyle tüm faaliyetlerinin "yasak" olduğunu söyledi.

Bu yasak kararı, ülkenin kuzeyinde polis binasına yönelik intihar saldırısından bir gün sonrasına denk geldi. Bu saldırıda 15 kişi ölmüştü. Müslüman Kardeşler bu saldırıyı kınarken, Sinai'de aktif olan ve El Kaide'den esinlendiklerini belirten bir grup saldırıyı üstlendi.

Müslüman Kardeşler'den Muhammed Mursi’nin 3 Temmuz’da askeri darbe ile Cumhurbaşkanlığı görevinden alınmıştı. Mursi'yi iktidardan indiren askerler, mevcut durumda defakto olarak ülkeyi yönetiyor. Darbe sonucu bini aşkın kişi hayatını kaybederken, binlerce kişi de tutuklandı. Darbe ardından silahlı saldırılar da arttı.

Devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve Müslüman Kardeşler Hareketi’nin birçok önde gelen ismi geçtiğimiz hafta ‘terörist faaliyetler yapmak ve ülkenin birliğine, bütünlüğüne, bağımsızlığına zarar verecek faaliyetlerde bulunmak’ suçlamaları ile mahkemeye verilmişti.