Musul’da kanlı saldırı

Musul’da kanlı saldırı

Güney Kürdistan’ın Musul Kentinde bir aracın geçişi sırasında düzenlenen intihar saldırısında biri general, üçü subay olmak üzere 8 güvenlik görevlisi yaşamını yitirdi. Dün gün boyunca ülke çapında gerçekleşen saldırılarda toplam 18 kişi yaşamını yitirdi.

Yetkililere göre Musul’da bir askeri konvoy geçerken kendisini havaya uçuran bir intihar bombacısı, aralarında generalle birlikte üç subayın da aralarında olduğu sekiz askeri öldürdü.

Silahlı gruplar Bağdat’ın 30 kilometre kuzeybatısındaki Garma kentindeki askeri üsse yönelik bir saldırı düzenledi. Saldırıda ilk belirlemeler göre 4 asker öldü 10 asker yaralandı. 

Aynı gün Bağdat’ın batısında Ebu Garip bölgesinde kontrol noktaları saldırıya uğrayan hükümet yanlısı dört Sünni Sahva militanı öldürüldü.

Aynı bölgede bir başka yerde patlayan bomba iki kişinin ölümüne, dört kişinin de yaralanmasına yol açtı.

Ülkede şiddet olayları Irak güvenlik güçlerinin Nisan ayında Bağdat’ın kuzeyinde Sünni protestoculara kanlı müdahalesinden bu yana arttı.

Irak güvenlik güçleri geçtiğimiz hafta Suriye sınırında bulunan El Kaideli silahlı gruplara yönelik geniş kapsamlı kara ve hava operasyonları düzenledi 

Ordu birlikleri özellikle Enbar'ın çöl bölgesinde El-Kaide'ye ait bazı kampları bombalamıştı.