Nablus’ta İsrail saldırısında 2 Filistinli savaşçı öldü

İşgal altındaki Batı Şeria’nın kuzeyinde bulunan Nablus’ta İsrail ordusunun düzenlediği bir saldırı sonucu Filistinli silahlı bir grup üyesi iki kişinin öldüğü bildirildi.

Filistin Sağlık Bakanlığı yaptığı yazılı açıklamada “Nablus’ta işgalci saldırı sonucunda iki Filistinli hayatını kaybetti, üçü yaralandı” dedi.

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi’nin (FHKC) silahlı kanadı yaptığı açıklamada hayatını kaybeden Filistinlilerin kendi savaşçıları olduğunu ve çarşamba günü Nablus’un güneyinde İsrail karşıtı bir saldırıya katıldıklarını belirtti.

Çarşamba günü İsrail askerleri, Filistinli silahlı grupların kalesi olarak değerlendirilen eski Nablus kentine girmiş ve bir evi kuşatmıştı. İki Filistinli savaşçıya karşı yapılan bu kuşatma sonucunda çatışmalar yaşandı.

Filistinli iki savaşçının, çarşamba günü bir polis aracına yönelik silahlı saldırı düzenlediklerinden şüphe ediliyor. İsrail ordusu, “İki terörist güçlerimizle yaşanan çatışma sonucunda öldürüldü” dedi.

İsrail’in bu operasyonu, hafta başından bu yana çatışmaların yoğunlaştığı bir sırada yaşandı. Perşembe günü, Batı Şeria’nın kuzeyinde Filistinliler tarafından düzenlenen eylemde bir İsrail askeri ölmüştü. Eylemi, Hamas üstlenerek, Cenin kampına düzenlenen İsrail operasyonuna bir yanıt olduğunu belirtti.

Pazartesiden Çarşambaya kadar Cenin kenti ve Cenin mülteci kampına yönelik son yılların en kapsamlı operasyonu düzenlenmişti. Bu operasyonda Filistin cephesinde 12 kişi, İsrail cephesinde bir kişi hayatını kaybetmişti.

AFP’nin resmi iki tarafında resmi açıklamalarına dayanarak oluşturduğu bilançoya göre yılın başından bu yana İsrail-Filistin çatışmasıyla bağlantılı olarak en az 192 Filistinli, 27 İsrailli, 1 Ukraynalı ve 1 İtalyan öldürüldü.