Nasrallah: Diyalog dönemi bitti

Lübnanlı Şii lider Seyyid Hasan Nasrallah, Suud Arabistan’ın Ayetullah Memr’in idam edilmesinin diyalog dönemine son verdiğini açıkladı.

Lübnanlı Şii lider Seyyid Hasan Nasrallah, Suud Arabistan’ın Ayetullah Memr’in idam edilmesinin diyalog dönemine son verdiğini açıkladı. Nasrallah; “Dökülen kanlar Suud hanedanının yarattığı yönetimin sonunu yazacaktır; bu sonun işaretleri ufukta görünmeye başlanmıştır” dedi.

Seyyid Hasan Nasrallah, Al-Meyaden tv’de yayınlanan konuşmasının önemli bir bölümünü Suudi Arabistan devleti tarafından idam edilen Ayetullah Nemr'e ayırdı. Nasrallah, Nemr'i reformcu bir kişilik olarak tanımlayarak, Suudi sistemini barışçıl yollarla reform etme çabasının bir örneği olduğunu dile getirdi. Hizbullah Genel Sekreteri Ayetullah Nemr'in idamını; “dünyayı sarsan bir olay ve küçümsenemeyecek kadar büyük bir mesele” olarak tanımladı.

DİYALOG BİTTİ

Seyyid Nasrallah konuşmasının devamında Suud aklından dem vurmanın ve onunla diyalog imkânının bittiğini belirterek; “dökülen kanlar Suud hanedanının yarattığı yönetimin sonunu yazacaktır; bu sonun işaretleri ufukta görünmeye başlanmıştır” sözleriyle de Suudi Arabistan yönetimini zor günlerin beklediğine vurgu yaptı.

Nasrallah, konuşmasında Suud ailesinin bu son eylemiyle nezaket ve kibarlık devrinin kapandığını şu sözleriyle açıkladı: “Şeyh Nemr'in şehadeti Suud hanedanının yüzünü lekeledi geleceklerini de karartacaktır. Suud hanedanına göre onların yönetimini eleştiren, tenkit eden herkes öldürülecek ve kanı dökülecektir. Tabii ki bu katliam yolunda diyalog ve akla yer yoktur. Yemen halkına reva görülen de bu ülkede Suud yönetimine boyun eğmeyen insanların bulunmasından kaynaklanmaktadır” dedi.