Nicolas Maduro: Chavez komada deðil

Nicolas Maduro: Chavez komada deðil

Venezuela devlet başkanı yardımcısı Nicolas Maduro, dördüncü kez kanser ameliyatı geçiren Devlet Başkanı Hugo Chavez’in komada olmadıðını söyledi.

Telesur televizyonuna Havana’dan konuşan Maduro, "Hugo Chavez'in içinde bulunduðu karmaşık ve hassas durumdan er geç çıkabilmesi için doktorlara ve Tanrı'ya güveniyoruz." dedi.

Son birkaç günde Chavez’i kaldıðı hastanede iki kez ziyaret eden Maduro, Chavez’in saðlık durumunun son iki günde iyiye gittiðini söyledi. Son görüşmede Chavez'in "muhteşem bir kuvvetle" elini sıktıðını belirten Maduro, görüşme sırasında siyasi meseleleri, Venezuela'nın ekonomik durumunu ve yerel seçimlerden sonra valilerin yemin etmesini konuştuklarını açıkladı.

Maduro, Chavez'in saðlık durumu hakkında ‘Komada” veya “öldü” şeklinde çıkan haberleri "saðcı medyanın dedikoduları" olarak nitelendirerek, "akıl hastaları" olarak tanımladıðı söz konusu yazıların sahiplerinin Chavez'i ve ailesini düşünmediðini belirtti.

Venezuela Devlet Başkanı Chavez, 11 Aralıkta dördüncü kez kanser ameliyatı oldu. 1999 yılından beri Devlet Başkanı olan, Ekim ayında seçimleri yeniden kazanan 58 yaşındaki Chavez’in Ocak'ta bir kez daha yemin etmesi gerekiyor.

Meclis başkanı Diosdado Cabello, Chavez'in ülkeye gelememesi durumunda yemin töreninin geciktirilebileceðini belirtmişti. Ama muhalefet bunun anayasaya aykırı olacaðını söylüyor.

Venezuela anayasası devlet başkanının bulunmaması durumunda 30 gün içinde erken seçime gidilmesi gerektiðini öngörüyor.