Nijerya’da Boko Haram zulmü bitmiyor: Onlarca ölü var

DAİŞ bağlantılı Boko Haram çetelerinin hedefinde olan Nijerya’daki katliamların ardı arkası kesilmiyor.

DAİŞ bağlantılı Boko Haram çetelerinin hedefinde olan Nijerya’daki katliamların ardı arkası kesilmiyor. Çetelerin Maiduguri ve Madagali’ye yönelik saldırılarının bilançosu ağırlaşırken, aralarında sivillerin de olduğu 50’ye yakın kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi.

Ülkenin kuzeydoğusundaki Borno eyaletine bağlı Maiduguri’deki ilk bombalı intihar saldırısında 20 kadar kişi yaşamını yitirirken, 90’ı aşkın kişi de yaralandı.

Ancak bölgedeki yerel kaynaklar, yaşamını yitirenlerin sayısının 50’yi geçtiğini bildirirken, hastanelere resmi açıklamalarda belirtilenden çok daha fazla cenazenin getirildiğini savunuyorlar.

Maidiguri’deki bir başka patlamanın ise dün öğleden sonra gerçekleştiği öğrenilirken, buna ilişkin herhangi bir detay verilmedi.

Borno eyaletinin güneyindeki Adamawa eyaletine bağlı Madagali kentinde ise iki intihar bombacısının düzenlediği saldırıda ‘çok sayıda’ kişinin yaşamını yitirdiği duyuruldu. Askeri yetkililer ölümlere ilişkin net rakam vermekten kaçınırken, kent sakinleri en az 28 kişinin yaşamını yitirdiğini belirtiyor.

Boko Haram çeteleri 2009 yılından bu yana Nijerya’nın kuzeydoğusu ile Nijer ve Çad arasındaki bölgede katliamlar düzenliyor. Son yıllardaki saldırılar nedeniyle on binlerce kişi hayatını kaybetti.