Obama: Suriye’deki durum kritik bir noktaya ulaştı

Obama: Suriye’deki durum kritik bir noktaya ulaştı

ABD Başkanı Barack Obama, Suriye’deki durumun kritik bir noktaya ulaştığını belirterek, muhaliflere 10 milyon dolar yardım vaadinde bulundu.

ABD Başkanı Barack Obama, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-moon ile Beyaz Saray’da gerçekleştirdiği görüşme arından açıklamalarda bulundu.

Barack Obama, ABD’nin Güney Kore ile yaptığı askeri tatbikat ardından Kuzey Kore’nin gösterdiği tepki ile ‘savaşçı yaklaşımına’ son vermeye çağırdı. Obama, “Kuzey Kore’nin savaşçı yaklaşımına son vererek gerginliği aşağı çekmeye çalışmasının zamanı gelmiştir. Hiç kimse Kore yarımadasında çatışma istemiyor” dedi.

Kore gerginliğini diplomatik yollardan çözme girişimlerini sürdüreceğini belirten Obama, “ancak ABD kendisini ve bölgedeki müttefiklerini savunma için gerekli önlemleri almaya da hazırdır” diye konuştu.

Suriye’deki gelişmelere de değinen ABD Başkanı Obama,  Suriye’deki durumun kritik bir noktaya ulaştığını söyledi. Obama, rejim karşıtı silahlı muhaliflere, gıda, tıbbi ve diğer malzemelerden oluşan 10 milyon dolar yardım vaadinde bulundu.

Suriye’de Mart 2011’de başlayan rejime karşı ayaklanma 70 binden fazla kişi hayatını kaybetti. ABD ile Suudi Arabistan, Katar ve Türkiye, savaşın kısa sürede sonuçlanmasını bekliyordu. Ancak Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Rusya ve İran’ın da desteğiyle gücünü hala önemli oranda korumaktadır.