OECD büyüme tahminlerini aşağıya çekti

Dünya ekonomisinin bu yıl ve önümüzdeki yıl beklenenden daha düşük bir hızda büyüyeceği tahmin ediliyor.

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) tarafından yayınlanan tahminlere göre, Dünya ekonomisindeki büyüme beklenenden de düşük olacak.  2016 yılındaki büyümenin yüzde 3 ile son 5 yılın en düşük büyüme seviyesinde olacağı kaydedilirken, Kasım ayındaki son tahminden 0,3 puan aşağıda olduğu belirtildi.

OECD konjonktür raporunda, konomik büyümenin Avrupa ülkeleri, ABD ve Japonya gibi gelişmiş ülkeler ile Brezilya ve Rusya gibi yükselmekte olan ülkelerde de beklenenden düşük olacağına yer verildi. Brezilya ekonomisinin bu yıl sonuna kadar yüzde 4 küçülmesi beklenen OECD tahminlerine göre, en yüksek ekonomik büyüme oranı yüzde 7,4 ile Hindistan ve yüzde 6,5 ile Çin’de görülecek.

Ekonomik büyümenin ABD’de yüzde 2, Euro Bölgesi’nde  yüzde 1,4, Japonya’da yüzde 0,8, Büyük Britanya’da yüzde 2,1 ve Kanada’da 1,4 olacağı öngörülen OECD tahminine göre, dünyanın geri kalan ülkelerindeki büyüme oranı ise yüzde 2,5 olacak.

OECD, 2017 ekonomik büyüme tahminlerinin de geçtiğimiz Kasım ayındaki son tahminlerin aşağısında kalacağını vurguladı. Dünya ekonomisinin 2017’de yüzde 3,6 yerine yüzde 3,3 büyüyeceğinin belirtildiği tahmine göre, 2016’ya göre büyümenin kısmen daha fazla olacağı kaydedildi.