Pakistan'daki siyasi mitinge yönelik intihar saldırısı: En az 35 kişi yaşamını yitirdi

Pakistan’ın kuzeydoğusundaki Bajaur ilçesinde JUI-F işçi kongresini hedef alan intihar saldırısında en az 35 kişi öldü, 200 kişi yaralandı.

Pakistan’ın Afganistan sınırındaki kuzeybatı Bajaur bölgesinde radikal bir siyasi ve Müslüman liderin destekçileri tarafından bugün düzenlenen bir mitinge düzenlenen intihar saldırısı sonucu Jamiat Ulema-e-Islam-Fazl (JUI-F) yerel lideri de dahil olmak üzere en az 35 kişi yaşamını yitirdi.

Enformasyon Bakanı Feroze Jamal Shah Kakakhel, bir JUI-F liderinin konuşması sırasında meydana gelen patlamada 200'den fazla kişinin yaralandığını söyledi. Yaralılar arasında Geo News kameramanı Samiullah'ın da bulunduğu ve durumunun ağır olduğu belirtiliyor.

Hükümet yöneticisi Mohibullah Khan Yousufzai, ağır yaralıların daha iyi tıbbi bakım için eyalet başkenti Peşaver'e uçakla götürüldüğünü sözlerine ekledi.

Saldırının sorumluluğunu şimdilik üstlenen olmadı.

Jamiat Ulema-e-Islam, Rehman'ın başrol oynadığı hükümete bağlı siyasi bir koalisyon olan Pakistan Demokratik İttifakı'nın bir parçasıdır. JUI-F, Ekim ayında yapılacak seçimler için destekçileri seferber etmek için ülke çapında toplantılar düzenleniyor.