Pakistan Talibanları: Boston'daki saldırıyla ilgimiz yok

Pakistan Talibanları: Boston'daki saldırıyla ilgimiz yok

Pakistan Taliban örgütü, Pazar günü Boston'da bir maraton sırasında yaşanan iki patlamayla hiçbir ilgilerinin olmadığını açıkladı.

Taliban hareketi, Boston'daki saldırıyla bir ilgilerinin olmadığını bildirdi. Pakistan Taliban hareketi (Tehrik-e-Taliban Pakistan, TTP) sözcüsü İhsanullah İhsan, "ABD ve ittifaklarına yönelik saldırılardan yanayız ancak bu saldırıyla ilgimiz yok" dedi.

Afganistan sınırı yakınındaki Pakistan'ın kuzey batısındaki aşiretsel alanlara yerleşen TTP,  özellikle son altı yıldır saldırılarını yoğunlaştırdı.

New York'taki Times Sguare'da Mayıs 2010'da gerçekleşen saldırı teşebbüsü, TTP adına bir video mesajla üstlenilmişti. Ancak daha sonra bir TTP sözcüsü yalanlamada bulunmuştu.

ABD Başkanı Barack Obama, Pazar günü akşam saatlerinde yaptığı açıklamada kendisine bağlı servislerin saldırının kimden geldiğini ve neden kaynaklı olduğunu henüz bilmediğini söylemişti.

Maraton koşusunun başlamasından dört saat sonra meydana gelen iki patlamada 3 kişi hayatını kaybetti, 17'si ağır olmak üzere 130'u aşkın kişi yaralandı.