Pakistan’da 7 yardım kuruluşu çalışanı öldürüldü

Pakistan’da 7 yardım kuruluşu çalışanı öldürüldü

Pakistan'ın kuzeybatısında bir yardım kuruluşunda çalışan 6’sı kadın 7 görevlinin uðradıkları silahlı saldırı sonucu hayatlarını kaybettikleri bildirildi.

Peşhawar’ı Lahore baðlayan yola yakın Swabi bölgesinde meydana gelen olayda öldürülen kadınlardan bazılarının öðretmen olduðu, saðlık ve eðitim alanında sosyal hizmet veren bir merkezin yakınında saldırıya uðradıkları belirtiliyor. Öldürülenlerin tamamı Pakistan vatandaşı.

Fransız Haber Ajansı AFP, eyalet polis sözcülerinden Abdül Raşid Han'ın "dört kişinin iki motorsikletle geldiði, araca saðından ve solundan ateş açtıktan sonra olay yerinden uzaklaştıkları" yolunda açıklama yaptıðını duyuruyor.

Karayolu kavşaðı yakınında olan saldırıda yardım görevlilerini taşıyan aracın şoförünün de yaralandıðı verilen ayrıntılar arasında.

Çalışanların içinde bulunduðu araç Ucala (Fener) olarak bilinen yardım kuruluşunun merkezi yakınında saldırıya uðradı.

Saldırının sorumluluðunu üstlenen olmazken bölgedeki kimi militanların kadınların eðitimine karşı olduðu ve geçmişte okullara ve kız öðrencilere karşı saldırılar düzenlediði biliniyor.

Geçen ay düzenlenen bir dizi saldırıda, sıtmaya karşı yürütülen aşı kampanyasında çalışan dokuz saðlık görevlisi öldürülmüştü.