Paris katliamının aydınlatılması için Strasbourg ile Stuttgart’da eylem

Paris katliamının aydınlatılması için Strasbourg ile Stuttgart’da eylem

Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez’in Paris’te katledilmesinin yıl dönümü yaklaşırken, katliamın aydınlatılmamasına tepkiler de giderek artıyor.

 Fransa’nın Strasbourg ile Almanya’nın Stuttgart kentlerinde bir araya gelen Kürt kadınları katliamda sorumluluğu bulunan çevrelerin açığa çıkarılmasını istedi.

Strasbourg Kürt Kadın Hareketi, dün beşinci kez valilik binası önünde düzenlediği ‘Suskunluğunuz suç ortaklığınızın ispatıdır’ eylemiyle tepkilerini dile getirdi.

Kadınlar, Bas-Rhin Departmanı Valiliği önünde düzenlenen eylemde, sosyalist hükümet’e ‘katliamı aydınlat, susma’ mesajı verildi. Burada bir konuşma yapan Fidan Doğan (Rojbin)’in babası Hasan Doğan, katliamın birinci yılına yaklaştığını ve aydınlatılmamasının kendilerinin acılarını daha da ağırlaştırdığını söyledi.

Fransızca ‘Suskunluğunuz suç ortaklığınızın ispatıdır’ yazılı pankart taşınan eylemde, Fransız hükümetinin katliamı aydınlatmamasının suç ortaklığının ispatı olacağı uyarısı yapıldı.

Eylemde sık sık Fransızca “Hepimiz Sakine, Rojbin ve Leylayız”, “Fransa katliamı aydınlat”, “Kahrolsun faşist Türkiye rejimi” gibi sloganlar atılırken, çevreden geçenlere eylemin amacı ilişkin bildiriler de dağıtıldı.

Eyleme, Alsace Kürt Dostluk Derneği üyeleri de katılarak destek verdiler.

STUTTGART

Stuttgart'ta  ise „suskunluğunuz suc ortaklığınızdır!“ sloganı ile gerçekleştirilen eylemlerin 15’incisi dün düzenlendi. Stuttgart Kürt Kadın İnisiyatifi öncülüğünde kent merkezindeki Rotebühlplatz'da bulunan Fransız  Konsolosluğu önünde gerçekleştirilen eylemde Paris katliamı kınandı.

Eylemde yapılan konuşmada, katliamın aydınlatılmamış olmasının Fransa Hükümeti’ni de zan altında bıraktığına dikkat çekildi.

Öte yandan, yapılan açıklamada katliamin yil dönümü vesilesiyle 9 Ocak 2014 saat 16:30'ta tekrar Stuttgart’taki  Fransız Konsolosluğu önünde düzenlecek olan kitlesel miting ile 11 Ocak'ta Paris'te yapılaak büyük protesto yürüyüşüne katılım çağrısı yapıldı.