Paris’te eşcinsel evlilik karşıtı gösterilerde 350’yi aşkın gözaltı

Paris’te eşcinsel evlilik karşıtı gösterilerde 350’yi aşkın gözaltı

Paris’te eşcinsel evlilik karşıtı gösterilerle ilgili 350’yi aşkın kişinin gözaltına alındığı bildirildi. İçişleri Bakanı Manuel Valls, çoğu polis 30’u aşkın kişinin de yaralandığını söyledi.

“Canal +” televizyonuna konuşan İçişleri Bakanı, Pazar günü yüzbinlerce kişinin katıldığı gösteriyi “karıştırmak isteyen ve tehlikeli olarak görülen 350’yi aşkın kişinin” hafta sonu gözaltına alındığını bildirdi. Bakan’a göre 34 polis ve jandarma, bir gazeteci ve bir eylemci olaylar sırasında yaralandı.

İçişleri Bakanı yazılı bir açıklamada ise, yaşanan şiddet olaylarının sorumlusu olarak aşırı sağ grupları gösterdi.

Pazar günkü gösteri için toplam 4 bin 500 polis ve jandarma harekete geçirilmişti. Bu tedbirlere rağmen  aşırı sağ bir gruba üye 10 kadar kişi iktidardaki Sosyalist Parti binasını terasına çıkarak, üzerinde “Hollande istifa” yazılı pankart asmayı başarmışlardı.

Sağcı muhalefet partisi UMP’nin de katıldığı Pazar günkü yürüyüşe Fransa’nın tarafından insanlar gelmişti. Polise göre 150 bin, organizatörlere göre ise 1 milyonu aşkın kişi katıldı.

18 Mayıs’ta Anayasa Konseyi tarafından anayasaya uygun bulunan ve Cumhurbaşkanı François Hollande tarafından da resmen onaylanan eşcinsel evlilik yasası Fransız toplumunu neredeyse ikiye bölmüş durumda.  Kamuoyu yoklamalarına göre halkın yüzde 53-55 oranında destek verdiği yasaya ise çoğunlukla Katolik inancına mensup bireyler ile UMP ve FN gibi partilere oy verenler karşı çıkıyor.