Pekin’de ölü sayısı 20’ye çıktı, 19 kayıp

Pekin’i vuran şiddetli yapışlar nedeniyle başkent ve çevresinde hayatını kaybedenlerin sayısı 20’ye çıkarken, 19 kişinin kayıp olduğu bildirildi.

Cuma günü doğudaki Fijuan eyaletini etkileyen Doksuri tayfunu, fırtına düzeyine geriledikten sonra ülkenin güneydoğusundan kuzeyine doğru etkisini sürdürmeye devam ediyor.

Cumartesi günü şiddetli yağışlar bu kez Pekin bölgesini vurdu. Sadece 40 saat içerisinde, tüm temmuz ayına denk gelecek kadar yağmur yağdı. Pekin’in yarı kırsal ilçeleri en fazla etkilenen yerler oldu.

Devlet medyasına göre 20 kişi hayatını kaybetti, 19 kişi de kayıp. Devlet gazetesi Global Times’a göre 22 milyon nüfuslu Pekin’de 100 bini aşkın kişi risksiz alanlara tahliye edildi. Mentougou ilçesinde 150 bin dolayında evin temiz suya erişimi kesildi.

Pekin ve kuzeydeki komşu Hebei vilayetinde yağış ve jeolojik riskleri nedeniyle kırmızı alarm verildi. Ani su baskınları ve toprak kaymalarından endişe ediliyor.

Çinli uzmanlara göre mevcut yağışlar Pekin’de 79 kişinin hayatını kaybettiği, on binlerce kişinin tahliye edildiği 2012 temmuzundaki durumdan daha ağır sel felaketlerine yol açabilir.