Protestocular AB zirvesi öncesi Brüksel trafiğini felç etti

Protestocular AB zirvesi öncesi Brüksel trafiğini felç etti

Avrupa Birliği liderler zirvesi öncesi kemer sıkma politikalarını protesto eden binlerce kişi Belçika'nın başkenti Brüksel’deki birçok kavşağı traktörlerle blok etti. Kent merkezine giriş çok zorlu hale geldi.

Avrupa Birliği liderler zirvesi bugün saat 15.00’te başlayacak. AB yöneticileri Cuma günü öğle vaktine kadar parasal ve siyasi birlik ile savunmanın derinleştirilmesini tartışacaklar.

Binlerce kişi kent merkezindeki  “beş stratejik kavşağı”  traktör ve paletlerle kapattı. Kent merkezinde trafik adeta dururken, Avrupa kurumları etrafındaki yollarda trafik felç oldu. Polis temel girişleri açmaya çalışıyor.

50 dolayında yurttaş ve sendikal örgütün kurduğu “D19-20 İttifakı”nın çağrısı üzerine yapılan eylemde “İstikrar, Koordinasyon ve Yönetişim Anlaşması (TSCG)” ile Avrupa Bütçe Sözleşmesini protesto ediyor. Bu sözleşmelerin gizli ve halkın onayı alınmadan müzakere edildiği tepkisinde bulunan protestocular aynı zamanda ABD ile Avrupa Birliği arasında mevcut durumda görüşülmeye devam eden serbest ticaret anlaşmasına da karşı çıkıyorlar

BU ZİRVE GAYRI MEŞRU

Organizatörlerden CNE sendikası genel sekreteri Felipe Vankeirsbilck, RTL Bel radyosuna yaptığı açıklamada “Geniş bir sendika, işçi, genç, tüketici, feminist ve köylünün ittifakı ile bu Avrupa zirvesinin gayrı meşru olduğunu gösteriyoruz. Zirve bankaların, çok uluslu ve silah şirketlerinin hizmetindedir. Bu bizim istediğimiz değildir” dedi.