Putin: Sert olun, hemen imha edin!

Rusya Devlet Başkanı Putin, askerlerine seslendi. Putin, "(...)Çok sert davranmanızı emrediyorum. Rus askerlerini ya da sahadaki askeri yapılarımızı tehdit eden her hedefi hemen imha edin" dedi.

Rusya Devlet Başkanı Putin, askerlerine seslendi. Putin, "(...)Çok sert davranmanızı emrediyorum. Rus askerlerini ya da sahadaki askeri yapılarımızı tehdit eden her hedefi hemen imha edin" dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Savunma Bakanlığı'nın üst düzey komutanları ile bir araya geldi.

'SERTLİK' VE 'İMHA' İSTEDİ

Toplantıdaki konuşmasında, "Rus Hava Kuvvetleri, Suriye’de teröristlere büyük darbe indirdi. Hava Kuvvetleri’mizin faaliyetleri olumlu bir değerlendirmeyi hak ediyor" diyen Putin, şunları ifade etti:

"Askerlerimize yeniden provokasyon düzenlemeye kalkışacak herkesi uyarıyorum. Suriye’deki askerlerimizin ve üssümüzün güvenliği için gereken tüm ek tedbirleri aldık. Üssümüzün güvenliği hava savunma sistemleri ile güçlendirildi. Tüm hava operasyonlarımız, savaş uçakları eşliğinde gerçekleştiriliyor. Çok sert davranmanızı emrediyorum. Rus askerlerini ya da sahadaki askeri yapılarımızı tehdit eden her hedefi hemen imha edin. Aynı zamanda teröristlerin yok edilmesiyle ilgilenen her devletle işbirliği yapın."

'DAİŞ DOĞRUDAN BİR TEHDİT'

DAİŞ çetelerinin, Rusya için doğrudan tehdit teşkil ettiğine dikkat çeken Putin, "Rusya ve Bağımsız Devletler Topluluğu’ndan gelen militanlar da dahil Suriye’deki teröristler, bu ülkeyi gerçek bir üsse çevirdi. Planlarının ne olduğu çok açık: Güçlenmek ve yeni bölgeleri ele geçirmek istiyorlar. Teröristleri gerçekten yok etmekle ilgilenen ülkelerle işbirliği yapmamız önemli. Operasyonların güvenle sürdürülmesi için Suriye Hava Kuvvetleri ve ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon ile iletişim kurulmalı" dedi..

Rus Hava Kuvvetleri'nin, Suriye ordusuyla Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) güçlerini birleştirmesine imkan sağladığını söyleyen Putin, "ÖSO ve Suriye ordusu mensubu 5 binden fazla asker, Humus, Hama, Halep ve Rakka’da teröristlere karşı harekatlara katılıyor. Bunun dışında Suriye ordusuyla ÖSO’ya havadan destek sağlıyoruz. Suriye ordusuna da silah, mühimmat ve mali kaynak yardımı yapıyoruz" dedi.

SAVUNMA BAKANI: ORTA ASYA'YA YAYILABİLİRLER!

Rus Savunma Bakanı Sergey Şoygu ise DAİŞ'in Suriye topraklarının yüzde 70'ini ele geçirdiğini belirtirken, "Suriye ve Irak'ta 60 bin militan var. Bu militanların Orta Asya'ya yayılması gibi bir tehditle karşı karşıyayız" uyarısında bulundu.