Putin: Yabancı düşmanlar seçimleri sabote etmeye çalışıyor

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Eylül ayında öngörülen genel seçimlerin “yabancı düşmanlar” tarafından sabote edilmeye çalışıldığını açıkladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Eylül ayında öngörülen genel seçimlerin “yabancı düşmanlar” tarafından sabote edilmeye çalışıldığını açıkladı.

Rus istihbarat servisleri ile bir toplantı yapan Vladimir Putin, parlamento alt kanadı Duma seçimlerinin Sonbahar’da yapılacağını hatırlattı.

Putin, “Ama ne yazık ki, yabancı düşmanlarımız da kendilerini bu seçimlere hazırlıyor” dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus istihbarat servislerine hitaben, “Bu nedenle, çıkarlarımızı korumak için ısrarla çalışacağımızı herkesin bilmesi gerekiyor” diye konuştu.

Putin’e göre dış istihbarat servisleri geçen yıl çok aktif hale geldi. Rusya’da geçen yıl 400’ü aşkın yabancı casus ve ajanın tespit edildiğini belirten Putin, bunlardan 23’ünün adalet önüne çıkarıldığını ifade etti.

Putin, “Ayrıca 2015 yılında Rus kamu sitelerine yönelik 24 milyonu aşkın siber saldırı kayda geçti” diye ekledi.

İstihbarat servislerini Rusya’daki seçimlerin işleyişi ve siyasi yaşama yönelik tüm dış müdahale girişimlerini engellemeye çağıran Putin, şöyle konuştu: “FSB ve diğer özgün servislerin görevi, toplumumuzu bölmeyi hedefleyen milliyetçi, yabancı düşmanı ve veya radikal sloganlar kullanmaya teşebbüs eden veya edebilecek olanların faaliyetlerine son vermek için ellerinden geleni yapmasıdır.”

Rusya’daki genel seçimler 18 Eylül’de yapılacak. Bu seçimler petrol kurlarının düşüşü ve Ukrayna krizi kapsamında Batı’nın yaptırımları nedeniyle ülkenin ağır bir ekonomik kriz yaşadığı bir döneme denk geliyor.

Buna rağmen iktidardaki Birleşik Rusya partisinin 2011’deki gibi seçimleri kazanmasına kesin gözüyle bakılıyor.