PYD heyeti Rusya Ortodoks kilisesiyle görüştü

PYD heyeti Rusya Ortodoks kilisesiyle görüştü

Rusya Dışişleri Bakanlığı’nın resmi daveti üzerine Moskova’da bulunan PYD heyeti Ortodoks Kilisesi dışilişkiler sorumlusu metropolit İlariyon ile bir görüşme yaptı. 

PYD Eşbaşkanı Salih Müslim’in aralarında olduğu PYD heyeti  Moskova’daki Ortodoks kilisesi yetkilileriyle Suriye’deki durumu ele aldı.

Ortodoks Kilisesi dışilişkiler görevlisi metropolit İlariyon,  Suriye’deki durumu yakından izlediklerini ve bölgede yaşayan halk için üzüntü duyduğunu söyledi.

İlariyon yakın zamanda Suriye’de zorluk çekenlere insanlar için 1 milyon dolar yardımda bulunduklarını belirtirken, Ortadoks kilisesinin Suriye’de barışçıl çözümden yana olduğunu ifade etti.

PYD Eşbaşkanı Salih Müslim ise Suriye’de yaşananlar konusunda bilgi verdi. Müslim, PYD’nin ve Rojava’daki örgütlerin farklı etnik ve dini inançlara büyük saygı gösterdiğini ve güvenlikleri için çaba sarf ettiğini kaydetti.  

Müslim ayrıca bölgede bulunan tümü dini inanç ve oluşumların Demokratik Özerklik ve çalışmaları yürütülen yeni Demokratik Özerk Yönetim (Geçici Yönetim) içinde yer almaları için çaba sarf ettiklerini sözlerine ekledi.  Metropolit İlariyon Kürt halkıyla ilişkilerini sürdüreceklerini söyledi.

PYD Eşbaşkanı Salih Müslim, PYD Avrupa Temsilcisi Ebdulselam Ehmet ve PYD Fransa Temsilcisi Dr. Xalid İsa’dan oluşan PYD heyeti, 16 Aralık günü Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov ile görüşmüştü.  PYD Eşbaşkanı Salih Müslim’in 18 Aralık Çarşamba günü Rusya Parlamentosu’nda Suriye ve Batı Kürdistan’daki gelişmelere ilişkin bir konuşma yapacak.

PYD heyeti, 19 Aralık günü de Rusya’dan Cenevre’ye uçacak.  20 Aralık’tan itibaren Cenevre’de bir dizi temaslarda bulunacak olan heyet, 21 Aralık’ta Çinlilerin talebi üzerine Çinli yetkililerle görüşecek.